Over ons

Stal Strijthagen

Wij, Frans en Margriet Ausems zijn van kinds af aan al met paarden en pony’s bezig geweest. Eerst als ruiter tijdens vakanties uitgegroeid tot stalhulp. Als tieners hebben we les gegeven aan een ponyclub. Daar ontmoetten we onze eerste connemara.

Na de studietijd is de eerste connemara gekomen. Lady Dingle van Immekershaege, Ashley, is in 1987 onze eerste connemara. In de eerste jaren hebben we vooral veel met haar gereden, zowel onder het zadel als aangespannen.

Op een gegeven moment zijn we ook een veulentje gaan fokken. In de loop der jaren zijn we gaan uitbreiden met meerdere merries en hengsten en hebben we meerdere veulens gekregen.

Onze stalnaam, stal Strijthagen, is gekozen naar het gebied waar we wonen. Gelegen in het Zuid-Limburgse buitengebied aan de bosrand, hebben we stallen aan huis met groot weidegebied.

Stal Strijthagen streeft ernaar veulens te fokken die voldoen aan de Connemara ras-standaard. Onze pony’s moeten bruikbaar zijn, zowel recreatief als in de dressuur en spring sport. Het typerende karakter, een goede gang en bom-proof is voor ons zeer belangrijk.

Het fokken is voor ons een hobby. Wij besteden vooral in het eerste jaar veel aandacht aan de opvoeding en socialisatie. Daarna gaan de veulens in de opfok in een koppel tot ze oud genoeg zijn om te beginnen met hun training.