Otto van Strijthagen

 

 

Naam Otto van Strijthagen
Geboren 2006
Geslacht Hengst
Vader Erin of Hazelfield
Moeder Mufke van strijthagen
HWSD N/N

 

Otto van Strijthagen

Otto van Strijthagen, bruinschimmel, getest HWSD, N/N

geboren; 16 mei 2006

eigenaar/ fokker Frans Ausems

Otto van Strijthagen heeft als vader Erin of Hazelfield. Erin is als veulen al kampioen geweest, hij is op 2 jarige leeftijd goedgekeurd in Belgie. In 2007 heeft hij met succes zijn sporttest afgelegd.

Erin heeft als vader Spinway Comet deze gerenomeerde engelse hengst is meerdere malen “Supreme Champion”geweest zowel bereden als aan de hand. Deze hengst had de legendarische hengst Thunderbolt als vader.

De moeder van Erin is Sceilling Fia. Zij is geimporteerd uit Ierland en heeft vele prijzen en kampioenschappen gewonnen in Belgie.

Mufke van Strijthagen is de moeder van Otto. Zij is Jeugdkampioen geweest in 2002. Mufke heeft de Ierse hengst Garryhinch Finn als vader. Hij was kampioen in Ierland in 1995 en 1997, ook hij heeft met goed gevolg de performance test afgelegd. Mufke’s moeder is Kinnety van de Bossenhoeve haar vader is de bekende hengst Diplomaat die het keurpredikaat draagt.

Otto is als veulen kampioen geweest. Hij is opgegroeid in de begrazings-gebieden van “de Zonnehoeve”. Op 3 jarige leeftijd is hij naar huis gekomen. Al snel liep hij onder het zadel en is hij aangespannen.

Otto is met een 1e premie goed gekeurd. Hij is meerdere jaren uitgeroepen tot Nederlands kampioen bij deĀ hengsten.

Hij is uitgebracht in diverse diseplines;

-In het span samen met Twan heeft hij verdienstelijk 3 wedstrijden in de recreanten klasse gelopen.

-Hij wordt ook uitgebracht onder het zadel.Daar is hij gestart tussen de paarden. Hij heeft daar het Z2 bereikt.Hij heeft daarmee het prestatie predikaat verdiend.

Inmiddels heeft hij met Lisa opnieuw het Z bereikt, nu bij de pony’s.

Otto is een plezierige, vriendelijke, werkwillige pony. Zoals het een echte connemara betaamd is hij veelzijdig want ook springen doet hij met veel plezier. Samen met Lisa heeft hij regelmatig deelgenomen aan de cross-lessen.

Zijn veulens zijn rastypisch en hebben een mooie ruime gang.

Otto is beschikbaar voor de dekdienst. Voor informatie 0622617105 of vul een contact formulier in.

 

Sprinway Comet
Erin of Hazelfield Sceilig Fia
Otto van Strijthagen
Garryhinch Finn
Mufke van Strijthagen Kinnethy van de Bossenhoeve