Otto van Strijthagen, kampioen 2016.

Otto van Strijthagen wederom kampioen Nederlandse Connemara keuring!

 

Succesvolle hengstenkeuring in Luttenberg!

Voor de eerste keer werd de hengstenkeuring gehouden bij de mooie en ruime accomodatie van Manege “De Luttenberg”.
Onder grote publieke belangstelling werden allereerst de jonge hengsten gekeurd. 4 hengsten kwamen in de baan voor het jurycorps. Na de keuring op de harde bodem, het vrij bewegen en het vrijspringen waarbij alle hengsten veel kwaliteit toonden op de sprong, stelden de jonge hengsten zich op voor het oordeel van de jury.
De jury was erg verheugd over de kwaliteit van de jonge hengsten. 3 van de hengsten werden goedgekeurd in klasse 1 en een hengst, Celtic Sir Parsifal, (v. Ben Hur van de Leliaard, f/e E. van Bracht) werd goedgekeurd in klasse 2.
De nieuwe klasse 1 hengsten zijn: Warbere Curragh van de Haar (v. Paddy van Strijthagen, f/e F. Dam), Spetter (v. Diplomat, f. L.L.M. Schmitz, e. J.M.A. Donkers-Kamp) en Rory Lexus (v. Dexter Leam Pondi, f/e I. Meijlink.
Wij feliciteren alle eigenaren en fokkers met de goedkeuring van hun pony!

Na de goedkeuring van de jonge hengsten werden de hengsten Rory Lexus met zijn pas 9-jarige ruiter Loris en Carraig Thunder met amazone Anouk Slabbers onder het zadel getoond aan het publiek.

Daarna werd het publiek getrakteerd op een optreden van meervoudig EK-pony, de zeer indrukwekkende hengst Blackwoodland Rock.

Vervolgens werden alle aanwezige klasse 1 hengsten uitgenodigd voor de kampioenskeuring. De eindstrijd ging hier tussen Otto van Strijthagen en de nieuw gekeurde Warbere Curragh van de Haar waarbij Otto van Strijthagen uiteindelijk verdiend als kampioen werd gehuldigd.